NOS
In september 2021 maakte de NOS dit item over Zing je sterk, onder meer te zien in het achtuurjournaal.
In september 2021 maakte de NOS dit item over Zing je sterk, onder meer te zien in het achtuurjournaal.
Met steun van Meander Medisch Centrum is Zing je sterk in 2023 gestart met een cursus voor patiënten met en na kanker. Patiënten van de oncologie-afdeling of wie de behandeling al heeft afgerond, kunnen deelnemen aan het Zing je sterk-programma. NOS maakte er een item over, dat onder andere te zien was in het achtuurjournaal van zaterdag 4 februari.
31 oktober 2022
“We doen vandaag een oefening met een postelastiek.” In beeld verschijnt zangdocent Marjolein Verburg (39). Ze blaast langzaam uit, terwijl ze aan het elastiek trekt. “Doe maar mee en neem de tijd om je adem binnen te laten komen. Probeer of je weer die mooie lage inademing naar je buik en je rug kan brengen.”
Zo’n tien deelnemers zitten achter hun computerscherm en doen de oefening na. Al maanden tobben ze met langdurige klachten na een coronabesmetting. Ze zijn moe, kortademig, hebben concentratieproblemen, hoofdpijn en weinig energie. Met de zangcursus Zing je sterk zetten ze kleine stappen in de richting van herstel door middel van adem-, zang en ontspanningsoefeningen. Gedurende zes weken volgen de deelnemers via Zoom een online groepsles van drie kwartier. Daarnaast kunnen zij met behulp van videomateriaal thuis ademhalingsoefeningen doen. Het programma bestaat sinds juni 2021 en is een initiatief van vocaal ensemble Wishful Singing.
Het AD maakte in oktober 2021 een korte reportage over Zing je sterk en keek mee met een van de deelnemers.
In de uitzending van 7 november 2021 sprak Paul Witteman met Wishful Singing over Zing je sterk.
17 juni 2021
NRC schreef dit artikel toen Zing je sterk net begon:
“Zingen bleek opeens gevaarlijk. Maar nu lijkt juist zingen een remedie voor long-Covid. Zangensemble Wishful Singing begon het project Zing je sterk, dat long-Covid-patiënten helpt bij hun herstel. Een pilot met 150 deelnemers ging vorige week van start. De crux: de ademhaling ‘omlaag krijgen’. Maar lotgenotencontact is minstens zo belangrijk, zegt initiatiefnemer Anne-Christine Wemekamp, sopraan en zakelijk leider van het ensemble. „Een deelnemer zei: het voelt als erkenning, ik ben gezien en gehoord.”