Zing je sterk is in 2021 ontwikkeld voor patiënten met long covid, in samenwerking  met het CWZ-ziekenhuis, door vocaal ensemble Wishful Singing. Onderzoek onder de deelnemers laat zien dat zij baat hebben bij  lotgenotencontact en dat de adem- en zangoefeningen bijdragen aan het verminderen van stress door ziekte.

In samenwerking met Meander Medisch Centrum start er nu een pilot van Zing je sterk voor patiënten met en na kanker.

Voor wie

Patiënten van de oncologie-afdeling van Meander of van een ander ziekenhuis, die op dit moment onder behandeling zijn of net hun behandeling hebben afgerond. Zangervaring is niet nodig. Neem bij vragen over deelname contact op met je ondersteuningsconsulent. Deelname aan de pilot is kosteloos.

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van Meander Medisch Centrum. 

Praktisch

Het programma Zing je sterk duurt 6 weken. Wekelijks komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Wekelijkse gezamenlijke Zoomsessie*: een live groepssessie (ca.15 deelnemers per groep) van 45 minuten onder begeleiding van een zangdocent. Elke Zoomsessie start met een oefening voor bewustwording van lichaam en adem, gevolgd door een fysieke en vocale warming-up. Daarna worden gezamenlijk ademhalingsoefeningen gedaan en liedjes gezongen. Er is aandacht voor voldoende afwisseling van inspanning en rust. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ervaringen.
  • Een online oefenprogramma waarin je als deelnemer zelfstandig uit te voeren zang- en luisteropdrachten krijgt via video’s en audio.

Daarnaast ontvang je per post oefenmaterialen, waaronder een Lax Vox en een cd.

*De lessen vinden plaats op doordeweekse dagen, op tijdstippen verspreid over de dag (ochtend, middag & avond). Bij je aanmelding kun je hiervoor je beschikbaarheid opgeven.

> Lees hier meer over het cursusprogramma

Ik meld mij aan voor Zing je sterk! (start: mei 2023)

Ik heb interesse in deelname aan Zing je sterk en word graag op de hoogte gehouden. De volgende ronde gaat van start in de week van 22 mei.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten